Jumalanpalvelus, spiritualiteetti ja Raamattu
Spiritualiteetti on tietoisuutta siitä, että on olemassa muutakin todellisuutta kuin arkitodellisuus.
-David Hay
Elämän suuret kysymykset kiinnostavat ihmisiä pienestä isoksi. Niiden äärelle pysähtymiseen tarvitaan aikaa, avointa mieltä ja taitoa tukea kunkin omaa hengellistä matkaa.
Miten Raamattu, rukous ja erilaiset tavat kokea ja kohdata Pyhä avautuvat lapselle, nuorelle ja perheelle – entä jumalanpalvelus, kaste tai ehtoollinen? Mikä on lapselle tai nuorelle merkityksellistä Pyhän äärellä ja miten tutkia sitä yhdessä kotona tai seurakunnassa?
Tarjoamme monenlaisia koulutuksia jumalanpalveluksiin, spiritualiteettiin ja Raamattuun liittyen. Alla muutamia esimerkkejä tarjonnastamme.
Hiljaisuuden päivä työyhteisölle
Kaipaatko työyhteisöllesi aikaa ja tilaa olla yhdessä Pyhän äärellä? Hiljaisuuden päivä tarjoaa mahdollisuuden tulla koolle levon ja kauneuden äärelle ammentamaan voimaa ja toivoa hiljaisuudesta. Mitä kaikkea meissä liikahtaa, kun on mahdollisuus vapautua hetkeksi kiireestä ja velvollisuuksista?
Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa
Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Miten elävä ja vuorovaikutteinen jumalanpalvelus toteutuu eri tiloissa? Miten taide ja luovuus ovat osa jumalanpalvelusta? Koulutus sopii koko työyhteisölle, myös yhdessä seurakuntalaisten kanssa.
Lapsen ja perheen spiritualiteetti
Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Jokaisessa perheessä katsomukselliset kysymykset näyttäytyvät eri tavoin. Oman spiritualiteetin tunteminen vahvistaa vanhemman kykyä tukea lapsen hengellistä identiteettiä ja tutkia katsomusten moninaisuutta kokonaisvaltaisesti yhdessä lapsen kanssa.
Raamattua rohkeasti ja monipuolisesti
Haluatko rikastuttaa raamatuntuntemusta ja monipuolistaa Raamatun käyttöä työssä? Millaisia merkityksiä raamatunkertomuksista nousee tämän päivän lapsille, nuorille ja perheille? Sukelletaan rohkeasti Raamatun tekstien maailmoihin tutkimustiedon, kerronnan, liikunnan, seikkailun, leikin ja draaman keinoin.
Raamatun ja kirkkovuoden aarteet lasten polulla
Millaisia aarteita löydämme vauvojen, leikki-ikäisten tai pienten koululaisten kanssa Raamatusta ja kirkkovuodesta? Miten ne elävät mukana seurakunnan toiminnassa ja kulkevat myös lapsen ja perheen kotiarkeen? Koulutuksessa keskitytään Polku-toimintamallin kolmeen ensimmäiseen ikäkauteen (0-8 v).
Raamatunkerronnan menetelmät
Kerronnan menetelmien kautta Raamatun tapahtumat ja henkilöt heräävät eloon ja tarjoavat liittymäpinnan omaan elämään. Kerronnan menetelmien kautta avautuu mahdollisuus pohtia, mikä kertomuksen merkitys on itselle ja omassa kokemusmaailmassa, sekä kokea katsomusten ja tulkintojen moninaisuus ryhmässä.
Tarjoamme koulutusta pedagogisesti ja teologisesti laadukkaista ja monipuolisista raamatunkerronnan menetelmistä. Olemme kouluttaneet Lattiakuva- ja Godly Play -ohjaajia jo 20 vuoden ajan. Tuoreempia kerronnan keinoja ovat raamattuseikkailu ja Piirrän sinuun tarinan.
Tilauskoulutus on erinomainen tapa tutustua kerronnan menetelmiin tai ottaa ne haltuun työvälineenä.
Lue lisää:
Lattiakuvat
Godly Play
Räätälöimme kaikki koulutukset tilaajalle sopivaksi. Ota rohkeasti yhteyttä ja rakennetaan yhdessä juuri teille sopiva koulutus!
Lisätietoa
Koulutustiedustelut: seurakunnille@step.fi
Voit myös ottaa yhteyttä kouluttajaamme:
Kaisa Aitlahti, tiiminvetäjä, kouluttaja
kaisa.aitlahti@step.fi
p. 040 703 3356