Moninaisuus ja monikulttuurisuus
Lasten ja nuorten maailmassa moninaisuus on luonteva osa elämää. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen, jokaisella on monia ominaisuuksia ja rooleja. Moninaisuus liittyy useisiin erilaisiin asioihin kuten kulttuuriin, kieleen, katsomukseen ja identiteettiin. Ihmisten arvostava ja kunnioittava kohtaaminen edistää turvallisia kohtaamisia, myönteistä ilmapiiriä ja oppimista.
Tarjoamme monenlaisia koulutuksia monikulttuurisuuteen ja moninaisuuteen liittyen.
Moninaisuus ja sensitiivisyys kasvatustoiminnassa
Miten seurakunta voi olla hyvä ja turvallinen paikka kaikille? Moninaisuuden huomioiminen myönteisellä tavalla haastaa päivittämään tietoja ja asenteita sekä harjoittelemaan sensitiivistä työotetta, jotta jokainen voi kokea olonsa yhdenvertaiseksi seurakunnassa. Koulutus vahvistaa osaamista moninaisuuden teemoissa ja sensitiivisessä työotteessa.
Perheiden moninaisuus ja sensitiivinen työote
Miten luoda seurakunnassa perheiden moninaisuuden huomioivaa ja turvallisempaa tilaa rakentavaa toimintakulttuuria? Koulutuksessa vahvistetaan ymmärrystä perheiden moninaisuudesta sekä muuttuviin perhetilanteisiin liittyvistä kysymyksiä. Koulutus vahvistaa sensitiivistä työotetta perheiden kohtaamisessa.
Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa
Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa?
Koulutus vahvistaa osaamista sukupuolen ja moninaisuuden kohtaamisessa seurakunnassa niin leireillä, toiminnassa kuin muussa arjessa. Koulutuksessa tutkitaan tapoja toimia seurakunnassa sukupuoli ja moninaisuus huomioiden.
Moninaisuus, oivallus ja dialogi
Jos tarvitset syväluotaavaa koulutusta monikulttuurisuuden teemoista, niin tutustu MOD – Moninaisuus – oivallus – dialogi -koulutukseen. Lue lisää.
MOD-koulutus sopii hyvin seurakuntien työntekijöille, järjestöille, vapaaehtoisille sekä oppilaitosten työntekijöille. MOD-koulutus herättelee oivalluksiin ja antaa valmiuksia kohdata moninaisuutta arjen keskellä. Ota yhteyttä kouluttajamme Anna-Leena Klemetti-Faleniukseen ja kysy lisää eri typpisistä toteutuksista!
Lisäksi näitä teemoja koskevaa materiaalia löydät STEP-opintokeskuksen ja uskonnonopetus.fi -sivuilta.
Rohkeutta ja taitoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vahvistamiseen (MOD)
Arvostettu, kunnioitettu, hyväksytty! Ketkä toivotetaan tervetulleeksi ja keitä unohdetaan kutsua mukaan? Koulutuksessa on mahdollisuus etsiä ja löytää vaikuttamisen keinoja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon vahvistamiseksi. Koulutus perustuu MOD-menetelmään. MOD muodostuu sanoista: Moninaisuus-Oivallus-Dialogi. MOD-menetelmä on kehitetty Ruotsissa, missä sana merkitsee rohkeutta.
Huomaa myös nepsy-teemaiset koulutuksemme:
Nepsy-lapset ja -nuoret seurakunnassa
Mitä ovat yleisimmät neuropsykiatriset häiriöt ja miten ne ilmenevät? Miten muokata toimintaympäristöä tukemaan tunteiden säätelyä, viestintää ja toiminnanohjausta? Koulutus vahvistaa tietoa neuropsykiatrisista oireista sekä taitoja tukea nepsy-lasten ja -nuorten toimijuutta ryhmässä.
Nepsytietoinen työote seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutyössä
Miten vahvistaa työntekijän valmiuksia tunnistaa ja tukea nepsypiirteisiä nuoria seurakunnan nuoriso- ja rippikoulutyössä? Koulutuksessa keskitytään käytännön toimintatapoihin, joiden kautta neurokirjon moninaisuus tulee ammatillisesti huomioiduksi.
Nepsytietoinen työote seurakunnan varhaiskasvatuksessa ja perhetoiminnassa
Miten vahvistaa työntekijän valmiuksia tunnistaa ja tukea nepsypiirteisiä lapsia seurakunnan varhaiskasvatuksessa ja perhetoiminnassa? Koulutuksessa keskitytään käytännön toimintatapoihin, joiden kautta neurokirjon moninaisuus tulee ammatillisesti huomioiduksi.
Suunnittelemme kaikki koulutukset tilaajalle sopivaksi. Ota rohkeasti yhteyttä ja rakennetaan yhdessä juuri teille sopiva koulutus!
Lisätietoa
Klemetti-Falenius Anna-Leena, kouluttaja
anna-leena.klemetti-falenius@step.fi
p. 040 832 2467
Kaisa Aitlahti, tiiminvetäjä, kouluttaja
kaisa.aitlahti@step.fi
p. 040 703 3356
Pulkkinen Hanna, opintojohtaja
hanna.pulkkinen@step.fi
p. 044 712 4985