Pedagoginen kehittäminen ja johtaminen

Tarjoamme koulutuksia pedagogisen kehittämisen ja johtamisen tueksi. Alla muutamia esimerkkejä teemoista ja sisällöistä – ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä sopiva koulutus teidän tarpeisiinne! 

Pienten pedagogiikka 

Millaisia asioita on hyvä tietää, kun toimitaan pienimpien lasten kanssa? Miten kasvatuksen, hoidon ja opetuksen kokonaisuus toteutuu seurakunnan varhaiskasvatuksessa? Koulutuksessa käsitellään alle 3-vuotiaiden kasvun, kehityksen ja varhaispedagogiikan kysymyksiä kokoontuvan toiminnan näkökulmasta.    

Perhetoiminnan kehittäminen 

Perheiden monimuotoisuus kutsuu kehittämään seurakunnan toimintaa perhelähtöisesti. Miten perhetoiminnan tavoitteet, rakenteet ja toimintatavat vastaavat perheiden tarpeisiin? Toteutuuko perheiden osallisuus suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa? Koulutus vahvistaa perhelähtöistä työotetta. 

Perheiden moninaisuus ja sensitiivinen työote 

Miten luoda seurakunnassa perheiden moninaisuuden huomioivaa ja turvallisempaa tilaa rakentavaa toimintakulttuuria?  Koulutuksessa vahvistetaan ymmärrystä perheiden moninaisuudesta sekä muuttuviin perhetilanteisiin liittyvistä kysymyksiä. Koulutus vahvistaa sensitiivistä työotetta perheiden kohtaamisessa.  

Tiedolla johtaminen- kohti parempaa päätöksentekoa  

Tiedolla johtaminen on tiedon keräämisen lisäksi sen ymmärtämistä ja soveltamista. Se auttaa tunnistamaan mahdollisuuksia ja kehittämään työtä. Tiedolla johtaminen ei ole vain esihenkilöiden ja työalajohtajien osaamista, vaan sitä tarvitaan koko työyhteisössä. Koulutuksessa perehdytään tutkimustietoon ja asiakirjoihin, joita voidaan hyödyntää kirkon kasvatuksen kehittämisessä.   

Varhaiskasvatuksen tulevaisuuden suunnat 

Miten kirkon varhaiskasvatus vastaa lasten ja perheiden tarpeisiin? Millaisena näemme varhaiskasvatuksen haasteet? Koulutuksessa pohditaan seurakunnan toimintamahdollisuuksia, lasten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämistä ja kirkon varhaiskasvatuksen tulevaisuuden suuntia monimuotoistuvassa toimintaympäristössä.    

Nepsytietoinen työote seurakunnan varhaiskasvatuksessa

Lapsen neuroepätyypilliset piirteet, niiden kohtaaminen ja niissä tukeminen kysyvät kasvattajalta erityistä herkkyyttä ja ymmärrystä. Nepsypiirteinen lapsi tarvitsee enemmän aikuisen läsnäoloa ja apua toiminnanohjauksessa ja itsesäätelyssä.   

 

Tässä tilauskoulutuksessa opetellaan valmiuksia ja taitoja, joiden avulla huomioida nepsypiirteiset lapset lasten ja perheiden toiminnassa. Koulutus antaa osallistujalle myös käytännönläheisiä vinkkejä ja toimintatapoja, miten luoda turvallinen ja inklusiivinen toimintaympäristö, jossa jokainen voi kasvaa ja kehittyä omana itsenään. 

 

Räätälöimme kaikki koulutukset tilaajalle sopivaksi. Ota rohkeasti yhteyttä ja rakennetaan yhdessä juuri teille sopiva koulutus! 

Lisätietoa

Koulutustiedustelut: seurakunnille@step.fi 

Voit myös ottaa yhteyttä kouluttajaamme:  

Päivi Aumala, kouluttaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja
paivi.aumala@step.fi
p. 040 158 1345