Odotuksen sävyt -ohjaajakoulutus

16.1.2023 - 20.11.2023
Helsinki
Täydentävä koulutus
Ilmoittautuminen päättyy:
12.12.2022
Laajuus opintopisteinä: 1
Koulutukset vuosittain: 2023

Koulutuksen kuvaus

2 lähiopetuspäivää, 1 etäopetuspäivä

I jakso 16.-17.1.2023 Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, Helsinki ja II jakso 20.11.2023 verkko

Ohjaajakoulutuksessa opit uuden menetelmän tukea perheitä jo ennen vauvan syntymää. Odotuksen sävyt -vertaistukiryhmissä odottajat käsittelevät elämänmuutokseen liittyviä tunteita ja ajatuksia luovien harjoitusten ja keskustelun kautta.

Osaamistavoitteet

Osallistuja 

  • tuntee Odotuksen sävyt -menetelmän ja osaa ohjata odottaville vanhemmille tarkoitettuja vertaistukiryhmiä omassa seurakunnassaan

Kohderyhmä

Lastenohjaajat, papit, perheneuvojat, varhaiskasvatuksen ohjaajat

Osallistumismaksu

250

Kustannusten lisätietoja

Osallistumismaksu ei sisällä majoitusta eikä ruokailuja. Osallistujat vastaavat itse ruokailuista sekä mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista. Odotuksen sävyt -materiaali on mahdollista hankkia koulutuksen tueksi. Hinta ilmoitetaan myöhemmin.

Koulutuksen toteuttaja

STEP-opintokeskus

Lisätietoa

Koulutus sisältää kaksi lähipäivää ja yhden etäpäivän.

Koulutuksessa valmistaudutaan ohjaamaan lasta odottaville perheille tarkoitettuja Odotuksen sävyt -ryhmiä.

Odotuksen sävyt on teologi (TT), taidepedagogi Johanna Vilja-Mantereen kehittämä odottajille suunnattu vertaistukiryhmä, joka sisältää 6-7 tapaamista. Ryhmä on suunniteltu erityisesti ensimmäistä lastaan odottaville.

Vertaistukiryhmän tavoitteena on tukea sekä odottajan että syntyvän vauvan - ja sitä kautta koko perheen - hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Ryhmä perustuu kristilliseen ihmiskäsitykseen, mutta ryhmässä kunnioitetaan osallistujien omaa hengellisyyttä / henkisyyttä. Tapaamiset ovat noin kahden tunnin mittaisia, ja niissä käytetään luovia menetelmiä ja mielikuvaharjoituksia. Vertaistukiryhmä on lähtökohtaisesti lähiryhmä, mutta se on tarvittaessa muokattavissa etänä toteutettavaksi.

Ohjaajakoulutuksen lähipäivinä tutustutaan toiminnallisesti Odotuksen sävyt -materiaaliin ja vertaistukiryhmän työskentelyihin. Lisäksi työstetään odotus- ja vauva-aikaan liittyviä käsityksiä ja kysymyksiä. Menetelmän kehittänyt Johanna Vilja-Mantere toimii itse kouluttajana tässä koulutuksessa.

Koulutuksen lopuksi pidettävä etätapaaminen tarjoaa mahdollisuuden jakaa kokemuksia ryhmien ohjaamisesta.

Tiedustelut:
koulutukset@step.fi

Peruutusehdot ja hintojen lisätiedot