Uutta osaamista STEP seurakunnille -tiimiin – Tervetuloa Selja Koponen!

STEP seurakunnille -tiimin uudeksi kouluttajaksi on valittu Selja Koponen. Selja tulee työskentelemään erityisesti rippikoulu- ja nuorisotyön sekä kouluikäisten toiminnan kehittämisen ja kouluttamisen parissa. 

Selja Koponen

Seljalla on vahva osaaminen sekä moniammatillisesta seurakuntatyöstä ja täydennyskoulutuksesta että pedagogisesta ja sisällöllisestä kehittämisestä. Hänellä on kokemusta koko tiimin työn kannalta tärkeistä teemoista kuten osallisuudesta ja toiminnallisista menetelmistä, kulttuuri-, katsomus- ja kielitietoisuudesta, lapsen oikeuksista ja yhdenvertaisuudesta. Selja tuntee hyvin koulutuksen yhteistyöverkostoja, seurakuntien toimintaa sekä kirkon hallintoa. Myös Seljan vahvat digitaaliset taidot rikastuttavat työn tekemistä ja vuorovaikutusta. 

Selja siirtyy STEP-koulutukseen Tapiolan koulun katsomusaineiden opettajan työstä sekä rauhankasvatukseen ja katsomusdialogiin liittyvien hankkeiden ja koulutusmateriaalin parista Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskuksesta. Selja on teologian maisteri ja pappi. 

”Olen todella innoissani päästessäni aloittamaan kouluttajana STEP-koulutuksessa. Lasten ja nuorten osallisuus on ollut minulle tärkeä ja läheinen teema seurakunnissa, koulumaailmassa ja tutkimuksen parissa. Rippikoulussa ja kouluikäisten kanssa on hurjasti mahdollisuuksia tehdä asioita yhdessä nuorten kanssa; kokeilla ja oppia yhdessä. Toivon voivani työlläni vaikuttaa siihen, että nuorten osallisuus voisi vahvistua seurakunnissa tehtävässä työssä ja päätöksenteossa”, Selja kertoo. 

”Meillä oli onni saada paljon hyviä hakijoita kouluttajan tehtävään. Selja on todella monipuolinen kasvatuksen ammattilainen, jonka osaaminen kohdentuu nimenomaan nuoriin. On hienoa saada Seljan tiedot, taidot ja asenne osaksi tiimimme työtä”, iloitsee tiiminvetäjä Kaisa Aitlahti. 

Selja aloittaa kokopäiväisenä työntekijänä STEP-koulutuksessa 1.8.2024. Jo keväällä Seljan voi kuitenkin kohdata joissain koulutuksistamme.