Lattiakuvat

Lattiakuvat on osallistava, moniaistinen ja pedagoginen kerronnan menetelmä, joka sopii ryhmille varhaiskasvatuksesta nuoriin ja aikuisiin. Kertomukset, symbolit ja luovuus kutsuvat käsittelemään tunteita, arvoja ja elämänkysymyksiä. 

Menetelmän ytimessä on dialogisuus: Lattiakuvissa opitaan ilmaisemaan itseä, kuuntelemaan toisia ja liittymään siihen, mitä yhdessä syntyy. 

Lattiakuvat on kokonaisvaltainen kerronnan menetelmä, jota käyttäessä saa liikkua, nauraa ja tunnustella, leikkiä, käyttää mielikuvitusta ja pysähtyä isojen kysymysten äärelle.  

Tutustu menetelmään tarkemmin Lattiakuvat.fi -sivustolla.

Tarjoamme monenlaisia koulutuksia Lattiakuviin liittyen. Alla muutama esimerkki. 

Lattiakuvien ohjaamisen perustaidot 

Lattiakuvien kautta tulee luontevasti huomioiduksi yhteisöllisen kokemisen ja jakamisen merkitys oppimisessa, kaikkien aistien käyttö, kehollisuus ja muu toiminnallisuus sekä oppimisen laaja-alaisuus. Koulutuksessa yhdistyvät sekä ammattitaidon kasvaminen, spiritualiteetin vahvistaminen että osallistujien välisen yhteyden luominen.   

Lattiakuvat katsomuskasvatuksessa 

Lattiakuvat on erinomainen menetelmä katsomuskasvatukseen ja elämänkysymysten käsittelemiseen. Menetelmä tukee osallisuutta, kokonaisvaltaisuutta ja dialogisuutta. Yhteisöllisen kokemisen ja jakamisen merkitys oppimisessa, kaikkien aistien käyttö, kehollisuus ja muu toiminnallisuus sekä laaja-alainen osaaminen tulevat lattiakuvien kautta huomioiduksi.   

Lattiakuvat luonnossa 

Mitä uutta syntyy, kun Lattiakuvia toteutetaan ulkona? Mitä luonnossa oleminen edellyttää ohjaamiselta, pedagogiikalta ja materiaaleilta?  

 

Koulutuksessa tehdään Lattiakuvia luontoympäristössä ja luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Lattiakuvien kautta pohditaan omaa luontosuhdetta ja mahdollisuuksia toimia kestävän tulevaisuuden hyväksi.  

Lattiakuvat rippikoulussa  

Koulutuksessa tutkitaan, miten Lattiakuvien avulla voi käsitellä rippikoulun sisältöjä nuoren kokemuksista käsin. Lattiakuvat luo tilaa, vahvistaa ryhmän yhteyttä ja tukee kokonaisvaltaista oppimista. 

 

Räätälöimme kaikki koulutukset tilaajalle sopivaksi. Ota rohkeasti yhteyttä ja rakennetaan yhdessä juuri teille sopiva koulutus! 

Lisätietoa

Koulutustiedustelut: seurakunnille@step.fi 

Voit myös ottaa yhteyttä kouluttajaamme:  

Kaisa Aitlahti, kouluttaja
kaisa.aitlahti@step.fi
p. 040 703 3356