Varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät – kanavat

Kanavatyöskentely tapahtuu Radisson Blu Marina Palace hotellin kokoushuoneissa, ellei kanavan kohdalla ole erikseen mainittu toinen osoite.

Kanavien esittely ja tapahtumapaikat

 1. Leiki Lasten virsi
  Kokoushuoneet AAVA ja MERI

  Musiikin iloa leikkien, laulaen ja liikkuen. Toteutusideoita uuden “Leiki Lasten virsi” -kirjan sivuilta erityisesti 2-6-vuotiaan näkökulma huomioiden. Työskentelyä vetävät Riikka Jäntti STEP-koulutuksesta ja kanttori Sini Nikku.
 2. Koetaan kirkkotaidetta
  Martinkirkko, Huovinkatu, 20810 Turku

  Kirkkopolku-menetelmä johdattaa sinut kirkkojemme taideaarteiden avulla kulttuurihistorian ja katsomusten kysymysten äärelle. Kokemukselliseen kuvataidekasvatukseen perustuva menetelmä on valmis malli seurakunnan yhteistyöhön varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa. Työskentelyä vetää Kirkkopolku-menetelmän kehittäjä Anna Kaisa Siltanen. Toteutuspaikalle on 1 km kävelymatka.
 3. Vanhempien parisuhde puheeksi, mutta miten?
  VIRTA-kokoushuone

  Vanhempien parisuhteen hyvinvointi ja toimivuus vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten turvalliseen kasvuun ja kehitykseen. Vanhemmille ei ole aina selvää, mistä hakea tukea parisuhteen kysymyksiin. Tässä työpajassa käymme yhdessä läpi dialogisia työvälineitä parisuhteen puheeksi ottamiseen varhaiskasvatuksen ammattilaisille työn tueksi. Työpajaa vetävät Parisuhdekeskus Kataja ry:n asiantuntijat Riina Nissinen ja Laura Huuskonen.
 4. Iloa liikkeellä!
  Lähdetään liikkeelle KIRJASTOSTA!

  Tule innostumaan pienten lasten ja perheiden liikuttamisesta. Toiminnallisessa kanavassa päästään syventymään liikkuvamman elämäntavan edistämiseen jo varhaisvuosista alkaen. Saat uusia vinkkejä ja taitoa soveltaa valtakunnallisista liikkumisen suosituksista omaan työhösi. Kanava järjestetään osittain ulkona ja toteuttajina toimivat LNK:n liikuntakasvatuksen suunnittelija Satu Rathgeber ja kasvatustyöntekijä, lasten liikunnan edistäjä/liikuntaneuvoja Jenni Santaluoto.
 5. Messy Church – sotkuinen jumalanpalvelus
  Kokoushuone LÄHDE

  Messy Church on toiminnallinen kaiken ikäisten jumalanpalvelus, joka innostaa mukaan etenkin kouluikäisten lasten perheitä. Tule kuulemaan, mikä on Messy Church ja miten voit aloittaa sellaisen seurakunnassasi. Kuulet myös parhaat vinkit vasta ilmestyneestä suomenkielisestä Messy Church -menetelmäoppaasta. Kanavassa mukana lastenohjaaja Mari Kajaan ja perhetoiminnan ohjaaja Tanja Routama Espoonlahden seurakunnasta.
 6. Viisaudet ja roolit – kuinka katsomuksista voi puhua?
  Kokouhuoneet JOKISALONKI ja LINNASALONKI

  Olenko ällistäjä, stimuloija vai rauhankasvattaja? Katsomuskasvatuksen eri roolit -materiaali avaa osallistujalle uusia oivalluksia ja näkökulmia työskennellä katsomuskasvatustilanteissa. Työpajan Viisastutaan-materiaalin myötä osallistujat jakavat ajatuksiaan eri katsomusten viisauksista.
  Kanavassa mukana kouluttaja Päivi Aumala, STEP-koulutuksesta ja varhaiskasvatuksen asiantuntija Ilkka Tahvanainen Kirkkohallituksesta.
 7. Vierailu Pyhän Hengen kappeliin
  Pyhän Hengen kappeli, Casagrandentalo, Linnankatu 3, 20100 Turku

  Kanavatyöskentelyssä tutustutaan Turun historiallisen kaupungin ytimeen ja vieraillaan maanalaisessa Pyhän Hengen kappelissa. Kappeli on tehty 1500-luvun lopulla rakennetun Pyhän Hengen kirkon raunioille. Työpajassa pohditaan keinoja lähestyä historiaa ja esimerkiksi historiallisia kirkkotiloja varhaiskasvatuksessa. Kanavatyöskentelyä vetää arkeologi ja tiedeviestijä Ilari Aalto. Kappeliin on noin 1 km kävelymatka.
 8. Yhdessä perheiden parhaaksi!
  Kokoushuone LUMI

  Tule kuulemaan kunnallisen ja kirkon varhaiskasvatuksen yhteistyön helmistä Turussa. Mitä kaikkea hyvää voidaan tehdä yhdessä perheiden parhaaksi. Kanavassa keskustellaan ja vaihdetaan ajatuksia sekä hyviä käytänteitä. Työskentelyä ohjaavat lastenohjaaja Laura Roivas, lastenohjaaja/perhetyöntekijä Minna Vainio ja varhaiskasvatuksen opettaja Marianne Paappa.
 9. Lahjasta Vapauteen, varhaiskasvattaja varhaisnuorisotyössä
  Kokoushuone KUOHU

  Työympäristön muuttuessa moni varhaiskasvattaja tekee työtä myös alakouluikäisten kanssa. Kanavassa pääset ihmettelemään, pohtimaan, jakamaan ajatuksiasi ja saamaan vinkkejä työhösi varhaisnuorisotyössä Polku-toimintamallin hengessä. Työskentelyä vetävät Anna Kärri, STEP-koulutus ja Noora Kalpio, lastenohjaaja Pukkilan seurakunta
 10. Milleniaalit vanhempina – Miten johtaa perhetoiminnan uudistamista tuoreen tiedon valossa?
  Kokoushuone PISARA

  Mitä tiedämme milleniaali- ja z-sukupolvivanhempien hengellisyydestä ja suhteesta kirkkoon? Tule tutkimaan, miten heidän tarpeensa vaikuttavat varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan toteutustapoihin, sisältöihin ja työn kohdentamiseen. Kanavan työskentelyä ohjaavat Kaisa Aitlahti ja Satu Reinikainen STEP-koulutuksesta.