Salatut elämäntaidot – tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja ala- ja yläkoululaisille
Koulutuksen kuvaus
Salatut elämäntaidot -malli tarjoaa selkeän ja kouluille mielekkään toimintatavan kouluyhteistyöhön. Sen avulla kutsut alueen toimijat monitoimijaiseen yhteistyöhön tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistamaan heidän tunne- ja ryhmätyöskentelytaitojaan. Koulutuksessa tutustutaan sekä ala- että yläkoululaisisille tehtyyn versioon.
Kaksi koulutuspäivää verkossa, ennakkokysely
Osaamistavoitteet
Osallistuja
- osaa hyödyntää Salatut elämäntaidot -toimintamallia koululaisten tunne- ja ryhmätyötaitojen vahvistamisessa.
- osaa käynnistää Salatut elämäntaidot -mallin mukaisen toiminnan omalla paikkakunnallaan yhteistyössä muiden koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa.
Kohderyhmä
Nuorisotyönohjaajat, papit
Osallistumismaksu
240
Lisätietoa
Salatut elämäntaidot -toimintamalli vahvistaa ala- ja yläkouluikäisten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja ja auttaa vähentämään yksinäisyyttä.
Toimintamallissa 4. korin mukaista kouluyhteistyötä toteutetaan yhdessä alueen muiden toimijoiden kanssa, tavoitteena tuoda koululaisten elämään lisää turvallisia, lasten ja nuorten hyvinvoinnin mahdollistavia aikuisia.
Koulutuksen jälkeen olet valmis aloittamaan Salatut elämäntaidot -mallin toteuttamisen omalla alueellasi ja osaat soveltaa mallin taustalla olevaa pedagogista ajattelua. Malli sisältää teoriapohjan, ohjeet mallin käyttöönottamiseen sekä vuosikelloon kytketyt käytännön toiminnot koko lukuvuoden ajaksi. Malliin on suunniteltu omat versionsa alakoululaisille, erityisesti 4.–6. -luokkalaisille, sekä yläkoululaisille, erityisesti seiskoille.
Salatut elämäntaidot -kirja (Lasten Keskus 2021) sisältyy koulutuksen osallistumismaksuun. Lisäksi koulutuksessa käytetään materiaalia Salatut-elamantaidot-seiskoille.pdf (evl.fi).
Koulutus sopii kaikille koulu- ja verkostoyhteistyöstä kiinnostuneille työntekijäryhmästä riippumatta niin seurakunnissa kuin muissakin kouluyhteistyötä tekevissä organisaatioissa.
Kouluttajana toimii Salatut elämäntaidot -toimintamallin kehittäjä Anette Henttinen.
Kaksi koulutuspäivää verkossa, ennakkokysely