Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

8.2.2023 - 28.9.2023
Kokkola
Täydentävä koulutus
Ilmoittautuminen päättyy:
23.01.2023
Laajuus opintopisteinä: 3
Koulutukset vuosittain: 2023

Koulutuksen kuvaus

Orientoiva tehtävä, 2 lähiopetuspäivää, 2 verkko-opetuspäivää, oppimistehtävä

I jakso 8.-9.2.2023 Kokkola, II jakso 27.4.2023 verkko, III jakso 28.9.2023 verkko

Miten nuorilähtöisyys voisi läpäistä rippikoulun viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat seurakuntanne rippikoulussa? Tule kehittämään seurakuntanne rippikoulua palvelumuotoilun menetelmillä.

Osaamistavoitteet

Osallistuja 

  • osaa jäsentää ja kuvata oman seurakuntansa rippikoulupolun
  • osaa hyödyntää palvelumuotoilun menetelmiä kehittäessään rippikouluja nuorilähtöisesti

Kohderyhmä

Nuorisotyönohjaajat, papit

Kustannusten lisätietoja

Koulutus on osallistujille maksuton. Lapuan ja Oulun hiippakuntien työntekijät ovat etusijalla. Jos tilaa jää niin voidaan ottaa työntekijöitä myös muista hiippakunnista/järjestöistä. Osallistujat vastaavat itse mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista. Oulun hiippakunta tarjoaa lämpimät ruokailut ja kahvit lähijaksolla.

Koulutuksen toteuttaja

STEP-koulutus, Kirkkohallitus, Lapuan ja Oulun hiippakunnat

Lisätietoa

Koulutukseen sisältyy kaksi lähipäivää, kaksi verkkotapaamista, sekä oman seurakunnan rippikoulujen kehittämistä koulutuksen etätehtävinä. 

Koulutuksen orientoivassa tehtävässä tutustut palvelumuotoilun perusteisiin ja hahmottelet teidän seurakuntanne rippikoulupolun perusrunkoa. Ensimmäisellä lähijaksolla valmistaudutaan jatkamaan oman seurakuntanne rippikoulupolkua yhdessä kollegojesi kanssa. Lisäksi opitaan kartoittamaan nuorten ja heidän perheidensä rippikouluun liittyviä kokemuksia, toiveita ja tarpeita. 

Etäopiskelujaksolla jäsennät seurakuntasi rippikoulupolkua yhdessä työkavereidesi kanssa ja haastattelet oman seurakuntanne nuoria ja heidän perheitään kartoittaaksesi heidän kokemuksiaan, toiveitaan ja tarpeitaan. 

Verkkotapaamisessa jaetaan opittua ja kuulostellaan, mitä rippikoulupolun kohtaa kannattaa lähteä kehittämään. Opit tapoja ideoida ja valita ratkaisuja yhdessä nuorten, heidän perheidensä ja työntekijöiden kanssa.

Etäopiskelujaksolla viet eteenpäin valitsemasi rippikoulupolun kohdan kehittämistä yhdessä seurakuntalaisten ja kollegojen kanssa. Ideoit erilaisin työskentelytavoin nuorten kanssa ratkaisuehdotuksia ja valitsette edelleen kehitettävän vaihtoehdon, jonka dokumentoit.

Verkkotapaamisessa jaetaan kokemuksia ja oivalluksia kehittämisestä yhdessä nuorten kanssa. Lisäksi syvennytään jatkuvan kehittämisen periaatteisiin.

Tiedustelut:
koulutukset@step.fi

Peruutusehdot ja hintojen lisätiedot