Churches for a Sustainable Future – Kristityt kestävän tulevaisuuden rakentajina.

4.10.2022 - 5.10.2022
Helsinki
Ilmoittautuminen päättyy:
25.09.2022
Koulutukset vuosittain: 2022

Koulutuksen kuvaus

Ekumeenisen ekoteologian kansainvälinen työseminaari
4.10.2022 klo 16–20
5.10.2022 klo 9-16

Tiistai-iltana 4.10. Kestävyyden torilla ja Vieraanvaraisuuden illassa jaamme kokemuksia ja opimme toisiltamme, miten voimme käytännössä elää kirkkoina ja kristittyinä kestävästi Jumalan maailmassa. Takaa yhteisösi näkyvyys ja varaa organisaatiollesi Kestävyyden torilta maksuttomasti oma pöytä!

Keskiviikkona 5.10. seminaarin Keynote-luennon pitää yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista tieteentekijöistä; akatemiaprofessori, ilmakehätutkija Markku Kulmala otsikolla "Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä minä kristittynä siitä ajattelen". Kommenttipuheenvuoroissa ilmastokriisin vaikutukset kirkoissa ympäri maailmaa saavat ihmisen kasvot.

Iltapäivällä etsimme yhdessä tapoja, joilla elää todeksi uskoamme tässä ajassa: luomakunnan antamissa rajoissa, merkityksellisesti ja uskottavasti, toivoa vahvistaen. Työpajoissa teemoina ovat mm. kristillisen ympäristövastuun teologiset perusteet, ympäristötunteiden käsittely ja kristillinen kansalaisaktivismi.

Tutustu ohjelmaan tästä

Information in english

Information på svenska

Kohderyhmä

Työseminaariin kutsutaan erityisesti kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen johtajia, päätöksentekijöitä, työntekijöitä ja vapaaehtoisia vastuunkantajia sekä alan opiskelijoita. Lisäksi seminaari on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

Kustannusten lisätietoja

Seminaari on osallistujille maksuton sisältäen 4.10. iltapalan ja 5.10. aamu- ja iltapäiväkahvin. Lounas 5.10. on omakustanteinen.

Koulutuspaikka

Diakonia-ammattikorkeakoulun kampus, Kyläsaarenkuja 2, Helsinki ja verkko

Koulutuksen toteuttaja

STEP-opintokeskus, yhteistyössä: Suomen Lähetysseura, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ja Kirkon Ulkomaanapu

Lisätietoa

Tiistai-illan Kestävyyden torille toivomme mahdollisimman paljon näytteilleasettajia. Jos haluat organisaatiollesi oman pöydän, tee varaus ilmoittautumisen yhteydessä.

Tiistai-iltana osallistuminen vain paikan päällä. Keskiviikkona verkon kautta voi osallistua aamupäivän yhteiseen osuuteen ja yhteen työpajoista (aihe tarkentuu). Verkko-osallistujiksi ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki ennen tapahtumaa.

Työseminaarin kielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Tiedustelut: