Alakoulusta yläkouluun – seurakunta kasvun tukena

27.4.2023 - 3.10.2023
Täydentävä koulutus
Ilmoittautuminen päättyy:
27.03.2023
Laajuus opintopisteinä: 1,5
Koulutukset vuosittain: 2023

Koulutuksen kuvaus

2 lähipäivää, 1 verkkokoulutuspäivä + oppimistehtävä

I jakso 27.-28.4.2023 Pääkaupunkiseutu, II jakso 3.10.2023 verkko

Vapaus! 12–14-vuotiaiden ikäkausi on kasvavan nuoren elämässä avainkohta, jossa seurakunnan tuki on erityisen tärkeää. Koulutuksessa syvennytään tätä ikävaihetta elävien maailmaan ja luodaan Polku-mallin avulla tapoja kutsua heitä rakentamaan oman itsensä näköistä seurakuntaa.

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa hyödyntää Polku-mallia ja sen tarjoamia toiminta- ja kehittämismalleja seurakunnassaan Vapaus-ikävaihetta elävän 12-14-vuotiaan näkökulmasta.

Kohderyhmä

Nuorisotyönohjaajat, papit

Osallistumismaksu

250

Kustannusten lisätietoja

Osallistumismaksu ei sisällä ruokailuja eikä majoitusta.
Osallistujat vastaavat itse ruokailuista sekä mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.

Koulutuspaikka

Pääkaupunkiseutu

Koulutuksen toteuttaja

STEP-opintokeskus

Lisätietoa

Polku-toimintamallin avulla tarkastellaan seurakuntaa seurakuntalaisen näkökulmasta, tässä koulutuksessa erityisesti alakoulusta yläkouluun siirtymässä olevan kasvavan nuoren näkökulmasta. Minkälainen on seurakunta, joka on hänelle luonteva, tärkeä osa elämää ja kristittynä kasvamista?

Tässä koulutuksessa perehdymme 12-14 -vuotiaiden ikäkauteen kasvattajan näkökulmasta ja tarkastelemme seurakuntaa lasten ja nuorten Vapaus-ikävaiheen painotuksilla. Seurakunnan toiminnan kehittämisen lisäksi on tärkeää luoda valmiuksia kotiin ja verkkoon ulottuvan seurakunnan rakentamiseen, antaa eväitä vanhemmuuden tukeen, rakentaa jumalanpalveluselämää ja vahvistaa yhteistyöverkostoa nuorten parissa toimivien kesken.

Koulutus sisältää 2 lähipäivää + 1 verkkokoulutuspäivän ja oppimistehtävän omassa seurakunnassa lähipäivien välissä. Koulutuksessa hyödynnetään Polku-asiakirjaa.

Tiedustelut:
Anna Kärri

Peruutusehdot ja hintojen lisätiedot