Johanna Hirsto täydentää STEP-koulutuksen seurakuntien kouluttajatiimiä

Elokuussa Lasten ja nuorten keskuksen koulutustoiminnot yhdistyivät osaksi STEP-koulutusta. Syksyn kuluessa olemme päässeet rakentamaan seurakunta-asiakkuuksiin keskittyvää tiimiämme yhdistynein voimin STEPin kouluttajien kanssa. Nyt tässä uudessa reilun kymmenen hengen tiimissämme tapahtui määräaikainen vaihdos, kun Jaakko Niiles lähti tekemään Espoon hiippakunnan kasvatuksen asiantuntijan pestiä ja saimme Johanna Hirston kouluttajaksi tiimiimme.

Uutta kouluttajaamme odottaa työkenttä, jossa tapahtuu paljon. Rippikoulujen kehittäminen, vuorovaikutustaitojen syventäminen, nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen sekä seurakuntalaislähtöisen työotteen mahdollisuuksien edistäminen Polku-toimintamallin avulla ovat kaikki seurakuntien nuorisotyössä juuri nyt ajankohtaisia teemoja. Toteutamme näistä aihepiireistä sekä kirkon henkilöstökoulutuskalenterissa ilmoitettua koulutustarjontaa että seurakunta- ja työyhteisökohtaisia tilauskoulutuksia ja konsultaatioita.

Johannaa kiinnostaa tässä työtehtävässä mahdollisuus keskittyä nuorten kanssa toimivien ammattilaisten kouluttamiseen.

Ihmisten välinen vuorovaikutus on loputtoman mielenkiintoista. Dialogisuus, joka niveltyy näihin kaikkiin koulutusteemoihini on minusta erityisen innostavaa ja siksi olen innoissani mahdollisuudesta toimia kouluttajana STEPissä, Johanna kertoo.

Olemme iloisia, että olemme saaneet Johannan tiimiimme. Hänen monipuolinen osaamisensa ja vahva kokemuksensa mahdollistaa toimintamme kehittämisen tässä mielenkiintoisessa vaiheessa, jossa rakennamme vauhdilla uutta yhdistyneessä tiimissämme, toteaa koulutusjohtaja Timo Tulisalo.

Johanna Hirsto on teologian maisteri, uskonnon aineenopettaja ja pappi. Hän on työskennellyt koulutuksen ja seurakuntatyön kentällä sekä asiantuntijatehtävissä Kirkkohallituksessa ja järjestösektorilla. Tähän tehtävään hän tulee Espoon seurakuntayhtymän kasvatuksen asiantuntijan tehtävästä. Johannalla on taustallaan monipuoliset täydennysopinnot – dialogisen kouluttamisen lisäksi hän on opiskellut mm. bibliodraamaohjaajaksi ja kirkon organisaatiokonsultiksi.

Johanna Hirsto on aloittanut työnsä kouluttaja STEP-koulutuksen Helsingin toimipisteestä käsin 1.11.2022

Lisätiedot:

Timo Tulisalo, koulutusjohtaja, STEP-koulutus
timo.tulisalo@step.fi, p. 044 3469522

Johanna Hirsto, p. 040 3518758